Славчо Пеев

Реклама

Слачо Пеев е български театрален и кино актьор. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1964, като с усмивка споделя, че е влязъл там с връзки. Актьорската кариера на Пеев включва изиграни над 70 театрални и 100 телевизионни роли. Познато лице от много и любими български филми като "Баш майсторът на море" (1982), "Войната на таралежите" (1979), "Няма нищо по-хубаво от лошото време" (1971), „Мисия Лондон” (2009) и други.

Режисьорската му кариера е свързана с театъра и започва през 1999 г., когато поставя „Хитрата вдовица” на Карло Голдони. Тя обаче не излиза и след скандал по този повод, Пеев отива в Кипър. Живее там 5 години, където освен с актьорско майсторство и режисура, се занимава и с театрална педагогика. Участва в 15 театрални постановки и 70 серии в няколко сериала.

През 2005 г. се завръща в България. През 2006 поставя „Римска баня“ от Станислав Стратиев в Сатиричния театър. Други режисирани постановки от него са „Две сватби и едно прелюбодеяние“ от Рей Куни и „Таблата“ от Димитрис Кехаидис.

В момента играе Дон Жуан на сцена „Сълза и смях”.