Теди Кацарова

Реклама

Kариерата на Теди започва, когато тя е едва на 16 години. Началото й се бележи от конкурса за млади изпълнители "Хит минус едно" през 1995, когато тя печели първото място. Израснала в семейството на популярните музиканти Милчо Кацаров и Силвия Кацарова, Теди решава да продължи традициите като солова поп певица.

В периода 1996 - 2000 г. Теди израства като изпълнител и реализира не само няколко успешни сингъла, но и първия си изключително успешен самостоятелен албум "Кадифе", който и донася признанието на българската музикална сцена. Ражда се и един от номинираните в категория „Златни клипове в историята на българската музика” клип към баладата - "I miss you". В периода Теди печели и отличието RnB певица на годината за 1998 г. и Fashion певица на годината за 2000 г. Теди също представя България на международния младежки фестивал в Хавана, Куба през 1997 г.

През 2001 г. Теди Кацарова се омъжва за финландеца Макс Холм и се премества да живee във Финландия. В същата година започва сътрудничеството й с известния финландски певец и композитор Ressu Redford, като с него създава някои от най-популярните радио и телевизионни реклами за Финландия. Паралелно с това се включва към проекта Club Red, като композира съвместно с Ressu Redford в нов техно, денс стил и взима участие в двугодишно турне като гост певица заедно с едни от най-известните DJ на Скандинавия, измежду които Da Rude, Bomfunk Mcs, Dallas Superstars. 
През 2005 година песента "Безрезервна Любов" композирана от Ressu Redford и Теди, взима участие в Евровизия Финландия, като се класира на второ място. Теди я изпълнява заедно с американския рапър MC Chrsiss. 
Поради големия интерес песента е реализирана на сингъл и се завърта по 15 радио станции в Швеция и Финландия.Теди и MC Chrsiss са поканени да гостуват в турнето на Шведското радио Match и участват в големите концерти, организирани в 10 града. По-късно същата година двамата получават покана и за най-големия денс фестивал във Финландия - "RMJ" с аудитория 200 000 души. 
През 2007 г. Теди започва сътрудничество с популярния шведски рапър DJ Mendez, като на бял свят излиза изключително успешният сингъл "Streetlife". В проекта участва и известният в DJ средите DJ Gismo. Клипът към песента "Streetlife" е заснет в центъра на Стокхолм от шведския екип Баранга Филмс, спечелил МТV награда за най-добър скандинавски клип за 2006 г.

В периода 2007 до 2009 Теди участва още в: Евровизия България заедно с немския композитор Петер Горски и финишира на 5-то място; телевизионния формат Pop Idol Виетнам, като в рамките на 2 месеца обучава талантите по пеене и сценично поведение. Тя финализира и самостоятелния си албум "180 причини" отново в екип с финландския си продуцент Ressu Redford. Албумът излиза и в България. Певицата заснема и три видео клипа към песните от албума „180 причини” - „Лъжи" , „Слънце и Кафе" и „Поп звезда". През 2009 г. Теди печели като композитор Голямата награда и първо място на конкурса за Българска песен "Бургас и морето" в изпълнение на Васил Найденов и Силвия Кацаров. Същата година печели 5то място на Балканите измежду 10 държави с песента "Поп звезда" на конкурса "Sunchane Scale" в Черна гора. Тази година също е изключително успешна за Теди, тъй като тя се налага в попрището на младите композитори. Един от последните й проекти е песен, създадена от нея и подарена на победителката от шоуто на bTV „България търси талант” - Богдана Петрова. В момента Теди работи по втори сингъл съвместно с румънския продуцент Фелипе и американския рапър Buppy Lennox. Предстои премиера на първия съвместен проект между Теди и Buppy Lennox, чийто клип беше заснет у началото на септември в Букурещ.