Тома

Реклама

Двайсет и две годишният Тома е рокаджията, който спечели безкомпромисно публиката на Мюзик Айдъл 2 по bTV. След финала на втория сезон на най-успешното музикално риалити, Тома подписа договор с Вирджиния Рекърдс и мощно се зае да кове рок кариера. За няколко месеца бившият гаражен групар обиколи цялата страна с концертни участия и имаше уникалния шанс да подгрее над 20 000 фена преди умопомрачителния лайв на Whitesnake и Def Leppard на Стадион Академик това лято.

Дебютният албум на героя не закъсня. На 10 декември 2008 с впечатляващо шоу в подземен гараж Тома представи албума „Герой”. По думите на самия идол „вътре има 11 парчета - 11 пирона в ковчега на чалгата”. Продукцията е дело на български и чужди автори. Самият Тома се изявява като автор в албума си – с текста на „Леден пулс”. В „Пластмаса” към Тома се присъединява с вокали култовият Димитър Ковачев – Тhe Funk, а „Джентълмени” е заедно с Дичо.

Първият сингъл, едноименното „Герой”, взриви първо радио ефира, а малко след това се сдоби и с видео, заснето от Васил Стефанов. Клипът беше хитът на декември в музикалните телевизии и все още е с уникален статут по гледания в интернет.

Не след дълго и вторият соло сингъл на Тома стана факт и това е разбиващата метъл балада по текст на Руши – „Няма място в теб”. Супер талантливият режисьор, оператор и фотограф Моллов („За тебе песен нямам”, Невена; „Минаваш през мен”, Кразима; „Ти”, Нина Николина) реши, че за клипа ще вкара рокера в 3D действителност – съвсем в стилистиката и на самото парче, смазваща модерна рок балада за търсенето на невъзможната любов. Във видеото Тома и модел от агенция Визаж разиграват изкусителна еротична сцена, от която много заслужили рок звезди биха се изчервили. За целта красавицата е  облечена само по...бодиарт!

На осмите годишни музикални награди на БГ Радио Тома спечели зрителските номинации в категориите за БГ Дебют, БГ Албум („Герой”, продуциран и издаден от Вирджиния Рекърдс), БГ видео клип („Герой”, режисьор Васил Стефанов).

Тома е роден на 24 май 1987 в Пазарджик, завършил е Математическа гимназия, студент е в Пловдивския университет, специалност Молекулярна биология. Тома е бил част от няколко местни банди, свири на китара, а баща му е основен виновник за страстта му към рок музиката и най-вече към Deep Purple, Whitesnake, Rainbow и Pantera.