Александра Кръстева

продуцент и автор на рубрика в „Тази събота и неделя“

Реклама

2019 година носи ново предизвикателство за един от най-изявените членове в екипа на „Тази събота и неделя“ - Александра Кръстева. От 5 януари репортерът на bTV застава до Жени Марчева и Диана Любенова като водеща на съботно-неделния сутрешен блок на най-гледаната телевизия в България. В минутите с Александра Кръстева всеки уикенд на фокус ще бъдат актуалните социални и здравни теми, които са част от всекидневието на българина.

Александра Кръстева е утвърден журналист в нюзрума на bTV. През изминалите години репортажите ѝ на социална и лайфстайл тематика, както и разказаните истории на хората от малките кътчета на България, оставят отпечатък и не спират да вълнуват и трогват. Тя обича да разказва именно тези истории, защото чрез тях вижда, че „щастието може да се изразява в две простички неща – човек да е здрав и да има някого до себе си“.

Във всяка история, която Александра разказва на зрителите, тя влага еднакъв плам и отговорност. Независимо дали става въпрос за 5-годишно момченце, което е единственото дете в 5 села, за един от най-даровитите млади диригенти или за последните жители на родопско село, защото вярва, че всеки от тях оставя отпечатък и от всеки има какво да научиш. Най-голямата сила на журналиста за Алекс се състои във възможността да усмихва, разплаква, интригува. И ако зрителят на едно предаване или новинарска емисия запомни историята, която е разказана, то журналистът си е свършил добре работата. А най-ценното от работата за нея е усмивката на човека, за когото си разказал и на когото си помогнал.

Темите за семейството, гражданските права и равенството на хората също не са нови за журналистката. В професионален план тя се гордее най-вече с това, че името ѝ стои под репортажите в трите поредни кампании на bTV и UNICEF – „Бъдеще без насилие за всяко дете”, „Заедно от детската градина” и „Заедно за всяко дете”. „Изключително отговорно е да разказваш история на дете, претърпяло насилие или на дете със специфични потребности. Работата по кампаниите ме разтърси и научи на много”, споделя за тях Александра.