Златимир Йочев

водещ на „Тази сутрин“ и репортер

Реклама

Златимир Йочев се присъединява към редакцията с най-голямо доверие в България – тази на bTV – през 2020 година с дългогодишен опит в телевизията, включително и като водещ на сутрешен блок и новини. Пътят му в ТВ журналистиката започва още през 2007 година в обществената телевизия и оттогава той трупа солиден опит във всички сфери на публицистиката и новинарството – като репортер, автор, редактор и водещ на актуални предавания и емисии.

Завършил е телевизионна журналистика в  СУ „Св. Климент Охридски”, има и магистърска степен по организационно управление от философския факултет на Алма матер. Член е на Съюза на Българските Журналисти от 2015  година, а в хода на кариерата си е бил и хоноруван преподавател по „Новини и актуална публицистика” в НБУ.

За своята работа Златимир Йочев получава редица награди, сред които отличие за обективно и задълбочено представяне на образователните теми през 2020. Три пъти е избиран за водещ на годината от своите колеги в нюзрума на Bulgaria ON AIR, а през 2017 е отличен и от Съюза на българските учители с приза "Журналист на годината".