Бесте Сабри

водещ на „Тази събота и неделя“ и репортер

Реклама

Бесте Сабри е родена в град Шумен, където завършва Езиковата гимназия ‘‘Никола Вапцаров‘‘. Учи журналистика в Шотландия, а после завършва и магистратура със специалност „Международни отношения“ в Абърдийнския университет.

Професионалният ѝ път започва в БНР Шумен, където трупа опит като редактор в екип ,,Новини‘‘, репортер и водещ на новините. Придобива опит в писането на статии в регионалния вестник на Абърдийн, „Evening Express“. Започва да се занимава с телевизионно репортерство през 2017 година, по време на стажа си в Нова телевизия.

Присъединява се към екипа на bTV Новините през декември 2020 г. и за кратко време се откроява с таланта си да открива и отразява важни новини и събития с хуманитарна насоченост. За  професионалното и задълбочено разработване на темата за COVID пандемията във всичките й социални аспекти - медицински, образователен и човешки – Сабри получава високата оценка на колегите си и високото признание „Репортер на годината за 2021“. Споделя, че журналистиката я кара да се чувства жива, а това което я вдъхновява, са човешките истории. Иска да създава телевизионни репортажи, които променят съдби и помагат на обикновените хора.