Димитър Тасев

репортер – спорт

Реклама

Острието на спортната редакция на bTV, за когото няма неудобни теми и въпроси, които не могат да бъдат зададени. Димитър Тасев винаги пристига пръв там, където е най-горещо.

Повече от 10 години тренира активно лека атлетика. Многократен медалист от юношеските първенства у нас в средните бягания. „Интересувам се от спорт във всичките му аспекти и след като осъзнах, че няма да стана „велик” лекоатлет, реших, че журналистиката е идеалното място, където мога да продължа да развивам интереса си”, споделя Тасев.

Средното си образование завършва в Професионалната гимназия по аудио, видео и телекомуникации, специалност „Телекомуникационни системи”. Бакалавър от НСА „Васил Левски”, откъдето се дипломира като треньор по лека атлетика.

Професията го грабва още като първокурсник в НСА, когато попада като стажант в „Дарик“. Няколко месеца по-късно вече е част от спортната редакция на bTV. „Щастлив съм от избора си и благодаря на Томислав Русев и Красимир Минев, че ми дадоха възможност да направя първите стъпки в журналистиката в две от най-авторитетните медии в страната”, казва Митко.

В спорта обича да разказва истории за приети предизвикателства и превъзмогнати препятствия. Най-голям отпечатък в съзнанието му остава историята на един от най-добрите родни атлети Николай Антонов-Таланта.

„Предвид лекоатлетическото ми минало, нормално е да се чувствам най-добре, когато говоря и пиша за лека атлетика. Мисля, че в това ми е силата и съм щастлив, че в атлетиката имахме успехи на олимпийските игри в Рио”, споделя Тасев, който би застанал зад всяка кауза, която се реализира с чисти намерения, а не с търсене на дребно печелбарство или просто известност.