Николета Маданска

водещ и репортер - спорт

Реклама

Николета е доказателството, че кръвта вода не става. Израства в спортна среда и в спортно семейство. Майката й Свобода Маданска е дългогодишен журналист в БНТ, а баща й Михаил Мадански е сред най-добрите футболни треньори. Средното си образование завършва в Италианския лицей в Горна Баня. Бакалавър е по политология и магистър по електронни медии от СУ „Св. Климент Охридски”. Говори английски и италиански език. В свободното си време обича да плува и да кара ски.

Николета избира професията заради майка си, която винаги е била нейното вдъхновение и пример за подражание. „Майка ми е човекът, който запали искрата в мен. Бях на 16 години, когато направих първото си интервю с една от звездите на италианския футбол”, разказва с усмивка водещата на спортните новини по bTV.

Ники започва кариерата си в телевизията през 2005 г. във Военния канал, след което за кратко преминава през „Евроком“. В периода 2008-2010 г. е водещ на едночасовата новинарска емисия по телевизия RING – „Център”, и на спортните новини по телевизия PRO.BG. Професионалният й път продължава в Bulgaria ON AIR (2011-2015), а от лятото на 2015 г. е част от екипа на спортната редакция на bTV Media Group.

Харесва професията си и вяра, че добрият журналист никога не забравя каква обществена отговорност му е поверена: „Ефирът е могъща сила. Искрено вярвам, че ние, журналистите, имаме мисията да променяме и да помагаме”.

Професията й дава незабравими моменти. „Изключително емоционална бе срещата ми с Христо Стоичков, часове след юбилейното шоу „50 години номер 8". Едно много лично и откровено интервю, което вярвам е докоснало хората и ще се помни дълго”, споделя Николета.

Освен футболните страсти, слабостта на Ники е скрита в спорт, в който майка й минава за един от най-авторитетните ни журналисти и спорт, който тя обиква покрай нея – борбата.