Петър Бакърджиев

водещ и репортер - спорт

Реклама

За него професията е мисия, а откакто се помни, спортът е неделима част от живота му. Роден е в София, но най-хубавите му детски години минават в Търговище. Там завършва Математическата гимназия, но редом със задачите, които трябва да решава, е връхлетян и от първата си любов – баскетбола. Играта под двата коша го държи по цели дни и вечери в залите и училищните площадки, пътувайки из цяла България. И така, в продължение на 20 години.

„Много исках да бъда спортист на високо ниво. Стигнах до Б група с екипа на „Светкавица” (Търговище), но разбрах, че ако искам да остана близо до спорта, то това няма да стане чрез професионалния такъв, а чрез журналистиката. В последните години в гимназията осъзнах, че математиката не е силната ми страна и се насочих в други посоки”, разказва Бакърджиев.

Петър завършва магистратура със специалност „Журналистика” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Винаги ще бъде благодарен за подкрепата на покойния вече декан на ФЖМК – проф. Веселин Димитров: „Велик човек! От него съм научил много”.

Журналистическият му път започва в регионалните медии в Търговище, когато е още тийнейджър. Като студент работи в университетското радио „Алма матер”. Бил е част от екипите на радио „Канал Ком” и „Радио 99“. Работил е за телевизия „Канал 3“, а в bTV е от първия ден на съществуването й. Днес Пепи Бакърджиев е човекът, който сутрин събужда зрителите с горещите теми от света на спорта в „Тази сутрин”. Отразявал е Световните и Европейски първенства по баскетбол и волейбол, финалните турнири на Световната лига по волейбол и баскетболната Евролига, финала на Шампионската лига по футбол. По повод 10-годишния юбилей на bTV e избран за „Спортен журналист на bTV на десетилетието”, а за 2018г. е носител на най-престижната наградата за спортна журналистика „Братя Ексерови”.