Калоян Кюркчиев

репортер – спорт

Реклама

Калоян Кюркчиев се присъединява към спортната редакция на bTV през 2017. Роден в Троян, той признава, че има интерес към спорта от най-ранна детска възраст.

Средното си образование завършва със специалност „Математика и информатика“, след което сбъдва мечтата си и завършва бакалавърска степен по журналистика в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, където е приет с най-висок резултат. Още като първокурсник се присъединява към редакцията на bTV Спорт като стажант. Преди това Калоян трупа опит в редица спортни сайтове.

Работата му в редакцията с най-високо доверие в България включва и филм в памет на футболната легенда Диего Марадона – „Божията ръка ни помаха за сбогом, за който Калоян е удостоен с наградата „Светове и цветове“ от Сдружението на испаноговорящите журналисти в България.

Най-младият репортер в спортната редакция на bTV споделя, че любимата част от работата му е да разказва истории за положителните примери и че няма свой любим спорт.

„Съвременният спортен журналист трябва да има нужната подготовка, за да предостави на аудиторията най-точната и професионално поднесена информация, затова и не предпочитам да се профилирам върху един или два спорта. Емоция за мен представлява всеки един български успех, постигнат от целеустремен и талантлив роден спортист“, споделя Калоян.