Ралф Бартолайт

Главен изпълнителен директор

Реклама

Ралф Бартолайт се присъединява към CME Group в края на 2022 г. и от началото на януари 2023 г. е Главен изпълнителен директор (CEO) на bTV Media Group в България.

Ралф Бартолайт е работил за ProSiebenSat.1 Media SE – една от водещите европейски телевизионни групи, където последно е бил Главен директор за специални проекти на групата и е отговарял за дигиталния бизнес като ръководител на ProSiebenSat.1 Digital.

Преди това, е заемал няколко ръководни позиции в ProSiebenSat.1 Group, където е бил управляващ директор на maxdome (услуга за стрийминг / видео при поискване), Главен оперативен директор на TV2Group в Унгария и управляващ директор на Sat.1 – водещ семеен ТВ канал в Германия.

Със своя богат опит от над 20 години в медийната индустрия, той е експерт в телевизионния мениджмънт, дигитализацията, разработването на новини и съдържание, както и в големи корпоративни трансформации и развитие на нов бизнес.

Започва кариерата си като журналист и чуждестранен прес кореспондент в Москва за немската новинарска агенция Deutsche Presse Agentur („dpa“), както и като главен политически редактор на FAZ.net - онлайн портала на германския вестник „Frankfurter Allgemeine Zeitung“.

Ралф Бартолайт притежава MBA степен от Университета Сaнкт Гален (Швейцария) и магистърска степен по „Източноевропейска история“ от Университета в Хамбург (Германия). Той също така е участвал в разширена програма за управление на IESE със специалност „Медии & Развлекателно съдържание“ в Ню Йорк и Барселона.