Велимира Петрова

Директор “Продажби”

Реклама

Велимира Петрова e директор „Продажби“ на bTV Media Group от 01 юни 2023 година. Преди това има дългогодишен опит в компанията като ръководител на търговския отдел на bTV Radio Group.

Tя е с над 20 години експертиза в областта на медийите и търговските практики в България и Югоизточна Европа. Медийната ѝ кариера започва в bTV Media Group и в продължение на 13 години е Търговски директор на радио групата. Продължава развитието си в медиите и близо 8 години е начело на Търговския отдел на основната конкурентна медийна група, като на тази позиция успява с екипа си да удвои рекламните приходи за компанията. Преди дa се присъедини отново към екипа на bTV Media Group, Велимира заема позиция Групов търговски директор на dentsu за Югоизточна Европa, където обогатява и надгражда медийния си опит и присъствие като един от най-опитните и резултатни ръководители на пазара.

Велимира Петрова е завършила “Маркетинг“ и е магистър по „Бизнес Администрации“ в УНСС. Има допълнителни професионални специализации от различни международни обучения и семинари.