Епизод 07

Когато Артур остава запленен от мистериозно момиче, той може да загуби повече от сърцето си.

Реклама

Моргана сънува ужасен кошмар. В съня си вижда Артур мъртъв в ръцете на едно странно, но красиво момиче. Тя не е напълно сигурна какво точно означава сънят й.

При лов в гората, Мерлин и Артур намира момиче - София, и нейният баща, които са нападнати от бандити. Принцът, с малко тайна помощ от страна на Мерлин, успешно прогонва бандитите. София и баща й са толкова разстроени от нападението, чеАртур им предлага убежище в Камелот.

Става ясно, че Артур е запленен от красива София, но когато Моргана я вижда, тя далеч не е щастлива - това е момичето от нейния кошмар. Артур не бива да й се доверява. Моргана разказва на Гай съня си и въпреки че той се опитва да скрие страха си, става ясно, че е подозрителен към новите гости на Камелот...

Изглежда Моргана е права за София и баща й, който използва магия, за да убие бандитите. Може би срещата им с принца не е случайна...

Гай казва на Мерлин, че сънищата на Моргана са пророчески. Това означава, че тя има магически способности. Мерлин трябва да скрие от Утер способностите на Моргана, защото ако той разбере, че тя е магьосница, ще я изпрати на сигурна смърт.