Епизод 13

Животът на Артур виси на косъм, Мерлин е единственият, който може да го спаси - но на каква цена?

Реклама

Докато са на лов, Артур и неговите хора срещат огромно и ужасяващо чудовище. То има тяло на лъв и глава на змия, с огромен чифт зъби.
Артур и хората му бягат, за да спасят живота си. Накрая те достигат до безопасно място и обръщат поглед назад към зловещите гори. Мерлин разбира, че един от хората му липсва. В същия миг писък на умиращ човек достига до тях.
Гай обяснява, че това, което те срещнали е Звярът, излязъл от кошмарите на отдавна умрелия крал. Той е творение на велика сила от старата религия, ухапването му винаги е фатално. Утер отказва да признае такова безумие и изпраща рицарите, за да го убият.
Артур и неговите хора се връщат в гората и намират следите на звяра - те нервно следват пътеката, водеща до пещера. Звярът скача от тъмнината върху Артур. Мерлин бърза да помогне, но не стига навреме - звярът хвърля Артур. Мерлин използва магия, за да изпрати меч срещу съществото, и то се изпарява пред очите му. Звярът е мъртъв, но Артур лежи в безсъзнание на пода, кръвта капе от рамото му - той е ухапан...