Епизод 10

Мерлин, Артур, Моргана и Гуен обединяват силите си, за да спасят селото на Мерлин от безмилостна група бандити.

Реклама

Мерлин е шокиран, когато майка му пристига в "Камелот" насинена и отчаяно се нуждае от помощ. Тяхното село е било нападнато от бандити - Канан и хората му. Канан иска да вземе цялата реколта и е обещал да се върне след една седмица, за да събере всичко, или хората ще платят с живота си. Но дори да дадат реколтата на Канан, това обрича хората на гладна смърт.
Мерлин получава аудиенция при краля. Утер изслушва историята на майката на Мерлин, но отказва да направи нещо. Ийлдор е отвъд границата на царството Камелот и нито един от войниците на Утер не може да премине границата. Ако го направи, това би означавало началото на война.

Мерлин казва на Артур, че той вече не може да бъде негов слуга. Той трябва да защити майка си и приятелите си. Затова ще напусне на следващата сутрин. Артур пожелава късмет на Мерлин и му благодари за това, че му е бил верен слуга. Мерлин отива при Гуен, за да вземе някои оръжия и доспехи, но там намира Моргана. Тя изслушва историята на майката на Мерлин и му казва, че не може да остави Мерлин сам. Така Мерлин, Артур, Моргана и Гуен обединяват силите си, за да спасят селото от безмилостната група бандити.