Епизод 11

Когато Артур убива еднорог, проклятие се спуска над Камелот. Може ли това да бъде краят на митичния град?

Реклама

По време на лов, Артур убива еднорог. Мерлин бърза да отиде при раненото животно, докато Артур е доволен. Рицарите го поздравяват, защото убийството на еднорог се смята за едно от най-добрите постижения. Когато еднорогът умира, Мерлин вижда сбръчкан старец сред дърветата. Очите му говорят. След миг старецът изчезва.

На следващата сутрин, Артур и Утер отиват в долината на коне. Културите в полетата са умрели през нощта. Ситуацията е една и съща в цялото царство. Ако те не направят нещо, хората ще гладуват. Когато по-късно същия ден водата в Камелот се превръща в пясък, Артур и Утер се отчайват - градът сега е изправена пред глад и суша. Гай казва, че тези събития не може да бъдат съвпадение - проклятие е дошло в Камелот.

Тази нощ, Мерлин и Артур са на патрул, когато се натъкват на един странен човек. Това е същият старец, чието лице Мерлин е видял в гората. Той се представя като пазителят на еднорозите. Казва им, че Артур е отговорен за проклятието, което се е отприщило, когато Артур е убил еднорога. Артур не приема това и се гневи на предложението, че той е отговорен. Старецът казва, че Артур ще бъде подложен на изпитание и ако не се справи, Камелот ще бъде осъден. След това изчезва.

На следващия ден, Артур все още отказва да приеме, че е отговорен за проклятието. Той мисли, че старецът е виновен и планира да го хване.