Един ден със „Столичани в повече“: Ненчо Илчев, Руслан Мъйнов, Васил Драганов

Преслава Рангелова от „Монитор“, от снимачната на най-успешния български сериал с актьорите

Реклама

Минусови температури. Заледен път те отвежда до изоставена къща в покрайнините на София. Там се снима комедия, или по-точно част от сцените за новия 13-и сезон на „Столичани в повече“, който се превърна в най-продължителния сериал родно производство в модерната ни телевизионна история, пише „Монитор“.

На снимачната площадка ни посрещна любимо телевизионно трио, в лицето на Ненчо Илчев, Руслан Мъйнов и Васил Драганов. Тримата са категорични, че образите им за 13 сезона време не са се променили.

Снимка: bTV

„Моят герой не се променя. Хората по принцип не се променят. Ние имаме социален опит и виждаме, че човек и на 90 да стане – той не се променя. Променя му се начинът на изразяване, средствата, но ядрото му, характера му - той си остава същият. Така че и Спас не се променя, защото, ако тръгнем да променяме героите, това означава, че трябва да напишем друг сериал. Обстоятелствата променяме, ситуациите променяме, но героите в тях остават същите“, отсече Мъйнов, познат на телеманиаците и като Спас от фамилията Лютови.

Снимка: bTV

„Радко не се променя много за толкова години. Линията му си е той да е по-наивен и глупав, но все пак от това се вади смешка, така че в това отношение си е същият. Не е възмъжал много. Но мисля, че това е е нормално, не е лошо.“, разказа Драганов, който пожелава на героя си отново „да си намери жена миличкият“.

Снимка: bTV

„Моят герой обаче се разви положително, защото в началото имах много малка роля, епизодична - в кръчмата с местните пияници. От 2-3 сезон обаче хората почнаха да харесват образа и имало сезони, в които съм бил с много голямо присъствие, което ме направи много щастлив, защото много си харесвам ролята, образа, сериала, колегите и ми е изключително приятно да се занимавам с този сериал. Даже от всичко, с което се занимавам напоследък, това ми доставя най-голямо удоволствие в момента и не искам да свършва, честно казано.“, сподели и Ненчо. Че расото на отец Григорий му е прилепнало по мярка второ мнение няма. „При моя герой историята не може да е завършена. Той през такива неща е минавал, през какви ли не препятствия ... И ме жениха, и ме развеждаха, и съм имал няколко жени, с които съм бил, и какви ли не ситуации – от убийства, престъпници, крадене и какво ли още не. Сигурно има още много какво да се измисли“, допълни той и изрази надеждата сериалът никога да не свършва.

Васил Драганов също се надява любимата му сцена да е най-рано в 14 сезон. Но си спомня най-трудните си снимачни дни. „В първи сезон през зимата трябваше да вляза в Панчаревското езеро във водата и дори да се гмурна. Дадоха ми някакъв костюм за водолази, но все пак се намокрих и беше доста неприятно. Плуваха разни плъхове, беше адски мръсно. Но знаем приказката за изкуството и жертвите...“, разказа пред „Монитор“ той.

Драганов няма да забрави и  заснемането на погребението на екранния му дядо Радул, когато пада в гроба му за сцена. Екип от каскадьори са го обучавали на професионално падане от четири метра, върху кашони. И по време на дългите репетиции си е прекарал няколко часа в земята. Това е малка цена за удовлетворението от това да разсмиваш другите. Още като ученик е разбрал, че това е неговото призвание. По време на училищно празненство, където е трябвало да излезе и да говори пред публика, Васко губи едната си обувка. И така застава пред всички на единия крак само с бял чорап, а на другия – с черна обувка, „като Майкъл Джаксън“. Смехът на присъстващите дал тон за професионалния му път.

Снимка: bTV

Почивката е кратка и актьорите трябва да се завръщат на работа. На ден снимките им отнемат по 12 часа, а почивката е само един. Не е лесно. Около 15 души от екипа се прескачат в малка стаичка, за да заснемат разговор между Руслан и Васил. Полурушащото се помещение е пълно и с реквизит, а единствената ти мисъл е как всичко това не се вижда в кадър. Изисква се професионализъм. Някак смешно звучи, но е много сериозно и когато  виждаш спешната нужда замръзнал чай да се разтопи, за да влезе в ролята на ракия. Зрителната измама е факт, но ако си припомним историята с граха – актьорите нямаше да искат повече да вдигат наздравици.

Снимка: bTV

Какво се случва в изоставената къща, търсенето на имане ли отново събира Ненчо, Руслан и Васил и какви приключения очакват героите в „Столичани в повече“ - зрителите на bTV ще могат да видят през пролетта.

Снимка: bTV

Целият материал може да прочетете ТУК.