Реклама

Пацо се оказва баща, но не от Гретхен, а от сестра Анастасия, в предпоследния епизод на „Столичани в повече“ този петък, 18 май от 21:00 ч. по bTV.

Специално участие в сериала има известният български спортист-бегач Кирил Николов-Дизела, който се готви да превземе Олимп. 

Амир и Зухра ще споделят на Чеканови истината, че техният баща е издирвания от дълго време Омар Хюсейн Саид. Рангел е ужасен, защото, от една страна, е приютил децата на „терорист“, а от друга – че ДАНС ще открият и вземат голямото съкровище. Малко по-късно Амир и Зухра са откарани от полицията на разпит.

През това време Славка и Йордан Лютови тръгват за Гърция заедно с Йовка, за да ѝ помогнат да вземе наследството си от Йоргос. Спас остава в България, за да търси съкровището заедно с Рангел и Григорий.

Рангел е готов да открие ценния куфар с помощ от Радко, но той първо иска да намери любимата си Зухра и да я спаси от разпитването и тормоза, наложен от спецслужбите. Рангел тръгва сам към гората, а Радко взима Яна за подкрепление. Те тръгват заедно да търсят Зухра, но и да кажат на полицията, че тя и нейното семейство не са терористи.

 

Оказва се, че Омар Хюсейн Саид не е терорист, а световноизвестен сирийски писател, но и със силна политическа позиция със случващото се в страната му.  Той е преследван в страната си и дълго време се укрива в Европа. ДАНС и служби от още 7 страни го издирват, за да го спасят. Той е в България, за да вземе децата си, които през цялото това време са тук, а планът е заедно да отидат към Швеция, където бащата ще получи Нобелова награда за литература.

Гришата продължава да се прави на болен, за да продължи да живее в къщата на Пацо и Гретхен.

В село Извор пред църквата се появява сестра Анастасия с бебе в количка. Тя се среща с Гришата и му казва, че детето е от Пацо. Докато Гретхен изпада в яд, че не може да има дете от Пацо, сестра Анастасия оставя бебето в дома им и изчезва.

 

Докато Гришата, Спас и Рангел търсят съкровището, Амир пристига, изкопава го и го отваря, за да види дали всичко е там. Всички са озадачени,когато вместо долари, в куфара открива г последните издания от книгата на Омар Саид.

Рангел се прибира, за да се запознае със сват си, и там открива огромната физическа прилика помежду им.