Реклама

В празничния Международен ден на детото – 1-ви юни, в „Духът на здравето” ще разговаряме за изкуството да бъдеш родител и още – за живота без атеросклероза.

Как да съхраним детето в нас и до нас? Как да видим и научим уроците, които нашите деца ни преподават. Изкуството да бъдеш родител – разговор с Мария Ненова – учител, преводач и преподавател по системата на Норбеков.

Живот без атеросклероза – поредно издание от нашия проект „За копринено гладки съдове”. Каква е силата на съзнанието и ролята на стреса, депресията, щастието и нещастието, като рискови фактори, ускоряващи процеса на атеросклероза - гост в студиото проф. Лъчезар Гроздински – председател на Дружеството по ангиология и кардиология.

 

 

Атеросклерозата и нейните последици са основни причини за смърт. Отдавана се предполага, че психо-социалните фактори - хроничния стрес, щастие, нещастие, депресия и социалната изолация, играят важна роля в развитието на атеросклерозата и предизвикват остри сърдечно-съдови инциденти /като миокарден инфаркт/. Съвременната поведенческа кардиология доказва, че това, което мислим се отразява върху здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

Започнете деня си с „Духът на здравето”, неделя, точно в 7 .