Реклама

В утрото на Великден, „Духът на здравето” ще сподели с вас радостта от поредното признание за нашето предаване, и още - рецепти за здраве, творчество и мъдрост.

Съвременно предпазване и поведение при исхемичен инсулт. Алгоритъм на поведение и основни стъпки, които спасяват живот – по темите, в студиото гостува проф. д-р Иван Миланов - член-кореспондент на БАН в направление "Медицински науки - Клинична медицина".

Според съвременните експерти до 80% от риска за получаване на инсулт би могъл да се предотврати. Исхемичният инсулт представлява остро, внезапно нарушение на мозъчното кръвообращение с невъзможност за снабдяване с кръв, глюкоза и кислород. Всяка минута след получаването на мозъчния инсулт, човек губи около 1.9 милиона неврони, което приблизително за един месец се равнява на загубата на толкова много неврони, колкото човек губи за 3.6 години. Първите симптоми са много важни, те имат значение за бързото разпознаване на инсулта и не бива да се губи нито минута, защото клиничните оплаквания не означават непременно необратими структурни нарушения. Адекватната реакция в подобна ситуация е животоспасяваща.

Ще разговаряме за холистичната медицина, като разумно направление в грижата за доброто здраве и терапията с изкуство, като средство за хармонизиране на личността. В отговор на световната тенденция за интеграция и единство, събираме под един покрив изкуство и медицина, клинична хомеопатия и китара, мотивационен тренинг и пиано. Правим това, заедно с д-р Красимир Първанов - лекар-хомеопат, д-р Венцислав Везенков - хомеопат и педиатър и д-р Кирил Калев, разработил своя Хармоничен Коучинг Модел за щастие и управление на промяната.

Събудете се рано с „Духът на здравето”, неделя в 7.