Да овладеем стреса у дома

Как да осигурим спокойствие за децата си? Няколко практически съвета от д-р Неделя Щонова

Реклама

Психологическото напрежение в семейството или в училище може да дръпне спусъка, свързан с риска от диабет или да ускори прогресията на заболяването при деца, които вече са диагностицирани с диабет. Стресът може да бъде физически или психически. Затова е добре да се научим да се отпускаме заедно с децата си и да променим начина на живот. Това до голяма степен може да помогне за намаляване на психическия стрес.

Ето няколко начина за това:

• Започнете тренировъчна програма заедно с вашето дете или се присъедините към спортен клуб. Може заедно, може и поотделно.

• Ходете на уроци по танци или се присъедините към клуб за танци.

• Започнете ново хоби или учете заедно нещо ново, било то нов език или някакво ново умение – например - научете се да шиете заедно гоблени или се запишете на майсторски клас „Изкуството да пеем” – поп и джаз пеене. Направете дует с дъщеря ви. После подарете това изпълнение на цялата фамилия за Нова година. Има страхотни Christmas Duets Songs – I Dreamed A Dream, например.

• Да бъдеш доброволец е нещо много специално. Включете се заедно с вашите деца като доброволци в болница или благотворителна акци

 

ЦЯЛАТА СТАТИЯ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК>>>>