Реклама
Необходими продукти за 5 порции:
За соса:
Начин на приготвяне:
1. Нарязваме главата кромид лук на дребно, морковите на малки кубчета, след което ги запържваме за кратко в мазнина и 5 с.л. гореща вода. Посоляваме и прибавяме ориза, заедно с 300 гр гореща вода, за да може оризът да стане почти готов.
2. Приготвяне на соса: Запържваме за кратко маслото и брашното. След това отделяме касеролката от котлона и за около 1/2 минута оставяме да изстине. След което наливаме студеното мляко, добавяме яйцата и разбъркваме.
3. Нарязваме на кръгчета доматите, а магданозът на ситно. Намазваме тавичката с краве масло и започваме да подреждаме доматите в нея. Добавяме към ориза белия сос и със сместа поливаме доматите.
4. Отгоре поръсваме с магданоз и отново редим домати и посоляваме. Печем в умерено затоплена фурна на 180 градуса за 20-30 мин.