Бухти и Пиле пармезан
Рецепти на Иван Звездев за 07.10.2010 г.

150-200 г кисело мляко
2 яйца
500 г брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. олио
Стъпки за приготвяне:
1. Разбиваме киселото мляко, прибавяме последователно содата бикарбонат и яйцата. Поръсваме със захар и сол и поливаме със струйка олио.
2. Прибавяме брашното и замесваме средно гъсто тесто. Разделяме го на късове, които разточваме на кори, след което режем тестото на формички.
3. Пържим във фритюрник в умерено загрята мазнина приблизително на 180 градуса и от двете страни около 3-4 мин.
4. Поднасяме бухтите с пудра захар, сладко или сирене.
2 пилешки филета
струйка зехтин
2 топки сирене Моцарела
За панировката:
1 яйце
1-2 ч.ч. галета
100 г сирене Пармезан
За гарнитурата:
1 ч.ч. фосили
За доматения сос:
200 г домати от консерва
1/2 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. риган
Стъпки за приготвяне:
1. Изтъняваме пилешкото филе и оформяме 4 тънки шницела, след което посоляваме, поръсваме с черен пипер. В купа счупваме яйцето и настръгваме сиренето. Потапяме филетата постепенно в яйчената смес и в галетата, след което поливаме със зехтин. Печем във фурна загрята на 200 градуса за 20-25 мин.
2. Сваряваме фосилите и ги отцеждаме.
3. Приготвяне доматения сос: Нарязваме лука на ситно, пържим го в зехтин и посоляваме. Последователно към него прибавяме чесъна и доматите и поръсваме с риган. Върху всяко изпечено пилешко филе слагаме по 2-3 филийки сирене Моцарела. Заливаме месото с доматения сос и запичаме още 10-15 мин. при температура от 200 градуса.
4. В чиния за сервиране поставяме фосилите като канапе. В средата поставяме пилешкото филе, поръсваме с листа пресен босилек и поливаме със струйка зехтин.