Фасул с царевичен булгур и Родопски клин
Рецепти на Мария Караманолева

1 купичка фасул
1/2 купичка царевичен булгур (сухи царевични зърна)
1/2 ч.ч. олио
1 щипка сол
Стъпки за приготвяне:
Измиваме царевицата и фасула. Поставяме ги в 2 л вода заедно с олиото, посоляваме и варим за около 2 часа.
500 г брашно
200 г ориз
3 яйца
100 г сирене
масло за намазване
Стъпки за приготвяне:
1. Сваряваме ориза. След това в дълбока купа счупваме яйцата и ги разбъркваме. Натрошаваме сиренето, добавяме към яйцата, разбъркваме и към тях прибавяме сварения ориз.
2. Изсипваме брашното в 150 мл студена вода. Замесваме тесто, от което разточваме 2 кори с размерите на тавата, в която ще печем. Намасляваме дъното на тавата и поставяме първата тестена кора.
3. Отгоре изсипваме плънката и я разстиламе по цялата повърхност. След това поставяме и втората кора. Печем в умерена фурна за около 30 мин.