Катми по шуменски и Пържено пиле с броколи

Рецепти на Иван Звездев за 04.10.2010 г.

Реклама

Катми по шуменски

1 кг брашно
1 пак мая
4 яйца
600-700 мл вода
1-2 щипки захар
1 с.л. сол
3-4 с.л. олио
краве масло за намазване

Пържено пиле с броколи

8 бр пилешки кълки
10-15 розички броколи
5 с.л. олио
250 мл пилешки бульон
2 с.л. соев сос
1 с.л. натурално нишесте (пшенично или царевично)

За маринатата:

сокът на ½ портокал
1-2 ч.л. настърган пресен джинджифил (1/2 ч.л. на прах)
1 скилидка чесън
2 с.л. соев сос
1 с.л. натурално нишесте (пшенично или царевично)