Пълнен заек по брежански и Баница с халва

Рецепти на Цветанка Груева

Реклама

Пълнен заек по брежански

1 заек – 2-2,5 кг
1 кг картофи
60 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
5-6 дафинови листа
10-12 стръкчета розмарин

За плънката:

200 г ориз
дреболии от заек
1 глава кромид лук
150 г гъби
50-100 г черни маслини
20 мл бяло вино
2 щипки черен пипер
1 щипка чубрица
100 мл олио

За соса:

1 с.л. брашно
100 мл бяло вино
олио

Баница с халва

1 пакет точени кори
олио за намазване

За плънката:

1 в.ч. захар
1 в.ч. лимонада
1 в.ч. брашно
1 в.ч. орехови ядки
1 пакет тахан халва (400 г)
1 бакпулвер

За сиропа:

2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
2 ванилии на прах