Пълнен заек по брежански и Баница с халва
Рецепти на Цветанка Груева
02 Декември 2010
1 заек – 2-2,5 кг
1 кг картофи
60 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
5-6 дафинови листа
10-12 стръкчета розмарин
За плънката:
200 г ориз
дреболии от заек
1 глава кромид лук
150 г гъби
50-100 г черни маслини
20 мл бяло вино
2 щипки черен пипер
1 щипка чубрица
100 мл олио
За соса:
1 с.л. брашно
100 мл бяло вино
олио
1 пакет точени кори
олио за намазване
За плънката:
1 в.ч. захар
1 в.ч. лимонада
1 в.ч. брашно
1 в.ч. орехови ядки
1 пакет тахан халва (400 г)
1 бакпулвер
За сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
2 ванилии на прах