Пълнени камби с телешко и булгур и Сом по камчийски
Рецепти на Иван Звездев за 05.10.2010 г.
05 Октомври 2010

8 камби
1 ч.л. сол
зехтин /олио/ за поръсване
За плънката:
250 г смляно телешко месо
1 тиквичка
150-200 г булгур
100 г сирене
1 глава кромид лук
1 яйце
1 ч.л. сол
1-1 1/2 ч.л. чубрица
5-6 стръка копър
черен пипер на вкус
1 ч.л. червен пипер
За доматения сос:
2 домата
5-6 стръка магданоз
1/2-1 ч.л. сол
струйка олио
1 средно голям сом
2 глави кромид лук
2-3 скилидки чесън
200-250 мл зеленчуков бульон
3-4 зърна бахар
15-20 зърна черен пипер
3 дафинови листа
2 клонки девисил
1/2 ч.л. сол
брашно за паниране