Реклама
Пълнени сухи пиперки с плънка от булгур и сини сливи
За плънката:
1. Заливаме сухите чушки с гореща вода и ги оставяме да набъбнат 30 мин. Запържваме в олио нарязания кромид лук. Добавяме нарязан на кубчета морков и селъри. Пържим продуктите още 2 мин.
2. Прибавяме булгур, разбъркваме и оставяме леко да се запържи. Наливаме 3/4 ч.ч. гореща вода. Поръсваме с червен пипер и оттегляме тигана от котлона. Прибавяме чубрица и посоляваме.
3. Пълним накиснатите пиперки с подготвената плънка до половината. След това слагаме синя слива и допълваме чушката с плънка. Подреждаме чушките на дъното на тенджера.
4. Наливаме в тигана 1 ч.ч. от водата, в която сме накиснали чушките и 1 ч.ч. сок от кисело зеле. Заливаме чушките и готвим под капак на бавен огън около 30-40 мин, докато се изпари течността. Може да се консумират студени.
Тайландска рибена супа с кокосово мляко и зелено къри
Стъпки за приготвяне:
1. Нарязваме кромид лук на дребно, моркови на резени под лек наклон. Запържваме зеленчуците 2 мин. и добавяме зелено къри. Разбъркваме и пържим още 30 сек.
2. Добавяме нарязан на полумесеци картоф, наливаме 1,5 л топла вода и посоляваме. Прибавяме чесън нарязан на ситно и готвим под капак 10 мин.
3. Нарязваме предварително осолените филета от пангасиус на едри парчета. Прибавяме замразен грах и кокосово мляко и варим 5 мин.
4. Добавяме цели листа спанак и нарязаното рибно филе и готвим още 5-8 мин. на бавен огън. Посоляваме. Поднасяме супата, подправена с лимонов сок по желание.