Пилешко гювече с карфиолена коричка и Мерлуза с майонеза и домати
Рецепти на Иван Звездев за 13.09.2010 г.
13 Октомври 2010

2 бр пилешко филе
1 глава лук
1 домат
1 с.л. краве масло (20г)
1 кубче пилешки бульон
1 с.л. брашно
1 с.л. сос „Уорчестър”
2 с.л. олио
За карфиолената коричка:
1 глава карфиол (500г)
100-150 г сирене
100 г кисело мляко
1 яйце
1 щипка захар
1 ч.л. сол
10-15 листа целина
1 ч.л. копър (7-8 стръка пресен)
галета за поръсване
30 г краве масло
3 филета от мерлуза (500-600г)
1 червена чушка
2-3 домата (200г)
2-3 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
1 щипка захар
брашно за овалване
За соса:
100-120 г майонеза
2-3 с.л. сметана
1 с.л. кетчуп (доматено пюре)
5-6 стръка магданоз