Плакия с пресни печурки и зелена пилешка гозба по габровски

Рецепти на Иван Звездев за 23.03.2010 г.

Реклама

Плакия с пресни печурки

750 гр пресни печурки
3 глави кромид лук
1 морков
1 ч.ч. скълцани домати
2 стръка селъри (целина)
3 скилидки чесън
50 мл олио - 1 к.ч.
2 с.л. брашно
10 зърна черен пипер
2 бр. дафинов лист
2 - 3 щипки тарос
5 - 6 стръка пресен магданоз за поръсване
1 ч.л. сол
лимонов сок по желание

Зелена пилешка гозба по габровски

1 пиле
2 яйца
200 гр кисело мляко - 1/2 кофичка
200 гр натрошено сирене
1 кг пресен спанак
1 морков
1 глава кромид лук
30 гр краве масло
1 - 2 щипки сух копър
7 - 8 зърна черен пипер
2 - 3 щипки сладък червен пипер
1 с.л. брашно
сол на вкус