Пролетна баница със спанак по димитровградски и агнешка супа

Страстната седмица в предаването започва с нови тракийски великденски рецепти

Реклама

Пролетна баница със спанак по димитровградски

1 пакет фини точени кори
1 кг пресен спанак
200 гр. краве сирене
1 пакетче краве масло - 125 гр.
4 с.л. зехтин
1 ч.л. суха зеленчукова подправка
2 - 3 щипки черен пипер

Агнешка супа

150 - 200 гр агнешки бял дроб
150 - 200 гр агнешки черен дроб
100 гр пресни печурки
10 - 12 стръка пресен лук
1 голям морков - 100 гр
150 гр ориз
3 щипки сушена зеленчукова подправка
3 щипки сух джоджен
сол и черен пипер на вкус
За застройката:
1 кофичка кисело мляко
2 жълтъка