Супа от карфиол с крем от печен пипер и Есенна салата с пилешко, домат и царевица
Рецепти на Иван Звездев за 11.10.2010 г.
11 Октомври 2010

1 глава карфиол /600-700г/
1 глава кромид лук
2 клонки целина
1 л гореща вода
1/2 кофичка кисело мляко
2-3 с.л. олио
1-2 ч.л. къри
2 с.л. брашно
1 кубче зеленчуков бульон
1 ч.л. сол
За крема от печен пипер:
4-5 печени червени чушки
1 домат
4-5 стръка магданоз
1-2 с.л. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. балсамов оцет
За ранч дресинга
1 ч.л. сушен лук
1 ч.л. сушен чесън
1/4 ч.л. бял пипер
1 с.л. сух магданоз
1 ч.л. сол
1 ч.л. сух босилек
200 г кисело мляко
200 г майонеза
За салатата:
200 г пилешки гърди
2 филии смлян хляб
1/2 салата Айсберг
2 домата
200 г царевица от консерва