Свински ребра на фурна от Бачковския манастир и разядка с картофи и гъби от Роженския манастир

Иван Звездев и Нели Ангелова показват рецепти от манастирската кухня

Реклама

Свински ребра на фурна от Бачковския манастир

1 кг свински ребра
4 домата
4 глави кромид лук
2 зелени чушки
2 червени чушки
3 колелца джинджифил
2 пъпки карамфил
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. червен пипер
1 с.л. оцет
1 ч.л. захар
5 с.л. олио
сол на вкус

Разядка с картофи и гъби от Роженския манастир

800 гр картофи
200 гр печурки
2 глави кромид лук
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
1 к.ч. олио
3 - 4 с.л. хлебни трохи за поръсване
сол и черен пипер на вкус