Торто-баница и Патешка пъстърма от Раковски

Стефка Димова ще приготви торто-баница и патешка пъстърма от Раковски

Реклама

Торто-баница

1 пакет точени кори за баница
1/2 ч.ч. брашно
5 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. орехови ядки за поръсване
шоколадов топинг за декорация
За сиропа:
600 гр захар
600 гр вода
2 пакетчета ванилия (1 капсула ванилия)

Патешка пъстърма от Раковски

1 бр патешки гърди без кожа и кост
4 - 5 скилидки чесън
3 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
2 ч.л. кимион
1 ч.ч. сол