Вегетарианска търкари и Дзуги-ват (оризът на отшелника)
Рецепти на Гунджа Чокхал от Непал
01 Октомври 2010

1 ч.ч. грах
1 ч.ч. нахут
2 ч.л. смлян нахут
2 стръка зелен лук
1 глава кромид лук
1 домат
2-3 ч.л. вегетарианско масло „ги”
1 с.л. смлян пресен кориандър
2 ч.л. сол
1 ч.л. подправка „чар масала” /кимион, индийско орехче, карамфил, канела/
1 ч.л. смлян кимион
щипка пресен копър
1/2 морков
8-10 бр кашу
8-10 бр стафиди
2-3 фурми
2 шайби пресен ананас
2 шайби консервиран ананас
2 филии ябълка
1/2 банан
1 ч.л. червена папая
200 г ориз
4 ч.л. кокосово мляко
2 ч.л. вегетарианско масло „ги”
2 ч.л. захар
2 ч.л. сол
1 ч.л. куркума
1 ч.л. лимонов сок