Заек - капама от село Добрич

Кметът на димитровградското село Добрич Марин Маринов показва своята авторска рецепта

Реклама

Заек - капама от село Добрич

3 кг заешко месо
400 гр кромид лук
400 гр обелен арпаджик
2 големи маркова - 300 гр
300 гр пресни печурки
1 голяма ябълка - 200 гр
1 голяма круша - 200 гр
1/2 настърган портокал
кората на 1 лимон
100 мл доматен сок
200 мл компот от малини
200 мл компот от кайсии
15 сушени сливи
15 маслини
30 - 35 стафиди
ядки от 2 ореха
100 гр чесън (2 глави)
4 листа сух девесил (1 клонка пресен)
4 - 5 листа дафинов лист
6 - 7 връхчета розмарин
7 - 8 стръка риган
1 пакетче черен пипер на зърна
3 - 4 зърна бахар
500 мл вода
500 мл бяло вино
2 клонки кервиз
3 - 4 стръка магданоз
300 мл олио
1 пакетче краве масло - 125 гр
20 гр захар
60 гр сол

За марината:
1 морков
2 глави кромид лук
500 мл винен оцет
1 л. вода
20 мл. соев сос
7 - 8 стръка горски риган (2 ч.л. сушен)
2 - 3 клонки сушен девесил (1 с.л. стрит)
1 пакетче млян черен пипер
2 - 3 зърна бахар