В "Наистина любов" преди Великден: Триумф на добротата и възкресението

Гледайте тази събота от 18 ч.

Реклама

Предвеликденското издание на „Наистина любов“ е триумф на добротата, възкресението и семейството.

Първата история е трогателната изповед на Даниела от София, която споделя пред Миро своята благодарност към съпруга си Еней. Биографията на тази трийсет и няколкогодишна жена е като истински роман. Двамата с Еней са щастливи заедно, любовта им е взаимна и силна, но щастието не трае дълго. При един рутинен преглед се установява, че Даниела страда от синдром на Хочкин – тежка форма на рак. Разбира се дори, че болестта е в последен стадий и лекарите не дават повече от 15% надежда за оздравяване. Съпругът й Еней обаче е плътно до нея. Двамата преминават през ада на лечението – химиотерапия, лъчетерапии, медикаментозни лечения. Въпреки тежките прогнози и многократното отчаяние в един момент Даниела преодолява болестта и влиза в трайна ремисия.

Веднага след това пред Еней и Даниела идва ново предизвикателство – да си имат дете заедно. И прогнозите отново не са в тяхна полза. Лекарите казват, че вследствие на активното лечение, Даниела не може да забременее или ако това стане, то би било истинско чудо. Те обаче отново не се отчайват. След няколкогодишна борба и надежди, Дани забременява. Всички са щастливи, приятелите и роднините им ги подкрепят, животът им изглежда най-после със светла перспектива. На втория месец от бременността обаче се установява, че плодът няма сърдечна дейност. Тогава, според думите на Даниела, Еней наистина се отчайва за първи път. Крепи го единствено уверението на доктора на Дани, че няма причина чудото да не се случи отново. И то наистина се случва – Дани забременява втори път и този път всичко върви успешно. Днес двамата се радват на малкия си петмесечен син Александър. Въпреки тежката си съдба, Даниела е една усмихната и позитивна жена, която иска чрез предаването да благодари на съпруга си, че винаги е бил до нея, че никога не се е отчаял и й е давал сили тогава, когато за нея борбата е била обречена.

Миро изненадва Еней на работното му място. Той изслушва развълнуван посланието, в което Дани заедно с бебето им му благодари за всеотдайността и любовта. Двамата с Еней разказват, че най-важната сила, която може да преодолее всяка пречка, е любовта и вярата. Благодарение на тях днес те вярват, че няма нелечима болест, че няма безизходица и че всеки ден е прекрасен, когато имаш възможността да го преживееш в любов.

Щастливо разведени! Поръчители на изненадата във втората история са двете дъщери на едно голямо семейство от Кюстендил. Пред камерата на предаването те разказват интересната история на своите родители, които са били женени единайсет години, а от 2007-а година са разведени. Тогава, след скарване, майката решава да напусне мъжа си, като се изнесе от дома им задно с трите им деца – двете момичета и техния най-малък брат. Два месеца по-късно обаче Петър прави първите стъпки към Стефка и скоро след това семейството се събира. Оттогава всички живеят в разбирателство и любов, въпреки малкото финанси, с които разполагат и трудния живот, който се налага да живеят.

Днес дъщерите са на 17 и 15 години, а братът Пепи е на 12. Най-интересният факт обаче е, че само след месец семейството ще се сдобие с още един член – майката Стефка и бащата Петър са в очакване на четвъртото си дете! Цялото семейство се вълнува от неговата поява, а двете сестри търсят предаването, за да уверят родителите си, че за тях е без значение дали живеят заедно разведени или женени, след като са им доказали, че най-важното в едно семейство е любовта. Майката и бащата получават посланието на дъщерите си последователно. Миро открива бащата на работното му място – той е дървосекач в района на Кюстендил. Майката, която вече е по майчинство, приема развълнувана изненадата на Елена и Хриси, докато е на гости при колегите си от обществената пералня, където работи.

В студиото на "Наистина любов" цялото семейство приема и подаръка на предаването – бебешка количка. В навечерието на Възкресение Христово тяхната история е най-добрият пример, че едно семейство може да възкръсне от пепелта, стига неговите членове истински да се обичат.