Реклама

Талант, деликатност и смисленост… Това е Вера Йорданова, родният модел с впечатляваща кариера. Тя има шанса да работи с легендите Карл Лагерфелд, Клаудия Шифър, Наоми Кебмъл и още от величията на модния подиум, да снима във филм на Куентин Тарантино, да живее в модните столици на света и от тях да събере по нещо за себе си. От движението в живота, от всички местения и от динамиката, Вера разбира, че носи дома в сърцето си. У нас тя се завръща заради „Белези“ новият сериал по bTV, в който тя влиза в една от главните роли – на успяла, високомерна и много силна жена. Носи ли нещо от характера на героинята си, как лекува белезите от миналото и има ли интуиция, която да я пази, на тези и още въпроси отговаря Вера Йорданова, която грее от мартенската корица на сп. Grazia.

Разкажи ми за сериала „Белези“ по bTV. Как дойде поканата да се включиш в сериала?

Кастинг режисьорът Нина Боянова се свърза с мен, докато бях в Щатите. Изпратих два монолога за двете главни роли. Последва онлайн кастинг с режисьора на първи епизод Драго Шолев, а скоро след това вече обсъждахме моето пътуване до София с изпълнителния продуцент на сериала Габриел Георгиев. Всичко стана много бързо, в рамките на две седмици.

Харесваш ли героинята си?

Не само я харесвам, но и много си я обичам. Тя ме научи да бъда по-силна. Аз съм упорита, но може би не толкова уверена като нея. Поради натоварения график на снимане, имаше моменти, в които се чувствах доста изморена, а то високомерието и манипулацията, които са голяма част от характера й си искат доста енергия... Тогава си представях, че тя идва и ми зашлевя два шамара и ми казва нещо в неин стил като: “О, горкичката ти... Нали знаеш, че с оплакване не се постига нищо? Иска се много повече...” Ядосвах се, ставах и отивах.

Важно ли е за един актьор да открива по нещичко красиво във всеки персонаж?

Не е само важно, но и много съществено. Зрителят винаги иска да види персонажите в един филм като добри или лоши, но аз като актьор подхождам от идеята, че лоши няма, има само хора, които правят каквото могат, в зависимост от това, през какво са минали и обстоятелствата, в които се намират в момента. А това е много човешко, няма чисто бели ангели, както казва и героинята ми. Има една естетическа философия на дзен будизма, Wabi-Sabi, чиято идея е, че красотата се крие в несъвършенството и на мен това много ми допада.

В сериала си партнираш с много големи родни актьори. Познаваше ли се с някои от тях преди това?

Не, не познавах никого от преди, но пък се надявам тези чудесни хора да останат в живота ми и след сериала.

Какво за теб е да се доказваш – предизвикателство или щастие?

Може би и двете. Предизвикателство, което води до щастие, което пък дава мотивация за нови предизвикателства.

Цялото интервю четете в новия брой на сп. Grazia

Последни

Реклама