bTV е медията с най-високо доверие сред зрителите в изборния ден

Данните са от национално проучване в цялата страна

Реклама

Близо 37% от българите посочват, че са се доверили на редакцията на bTV Новините за проследяването на изборния ден на 2 октомври. По данни от национално представително експресно проучване на „Маркет Линкс“*, най-голям процент от зрителите посочват bTV като медията с най-професионално, обективно и независимо отразяване, с най-интересни гости и подготвени водещи в деня на вота. Почти 40% казват, че ще продължат да се информират от медията и след изборите.

Нюзрумът на bTV проследи надпреварата за гласовете на българите в предсрочния парламентарен вот с ефирен маратон от 7 сутринта до 1ч. след полунощ. Оценката на най-много зрители – 40.5 % – определя отразяването на bTV като най-професионално, а 38% - като най-обективно и независимо.

Респондентите, участващи в проучването, определят гостите в ефира на bTV като най-интересните – 37.1%, а 41,8% твърдят, че водещите и журналистите на медията в изборния ден са били най-добрите.

Проучването показва, че телевизията като медия остава най-предпочитаният източник на информация, избран от 62,4% от анкетираните, следвана от социалните мрежи – 20,3% и онлайн медиите с почти 15%.

“Благодаря на всички колеги от bTV за прекрасната работа в поредната предизборна кампания и горещия изборен ден. Всеки един от нас доказа с работата си, че основният принцип на нашата телевизия е изпълнен – всеки път да надскачаме себе си като визия и съдържание на телевизионния и дигитален продукт. Знам, че всички колеги работят със сърце, отдаденост и висок професионализъм, а резултатите показват, че зрителите са го оценили“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.

В деня на изборите, екип от близо 250 професионалисти се погрижи зрителите, слушателите и онлайн потребителите на всички bTV платформи да научат как протича вотът в България и чужбина. Данните от пийпълметричната агенция ГАРБ показаха, че аудиторията е предпочела специалните предавания на bTV Новините за актуални коментари, анализи и изборни резултати през целия ден.  

* Национално представително експресно проучване, проведено в периода 5-7 октомври 2022  сред 685 респондента на възраст 18-54 г.