Джаз легендата Лени Вълкова с албум от Jazz FM и кандидатура за Гинес

Единственото радио за джаз, соул и фънк в България с неповторимо предложение към своите партньори

Реклама

Единственото радио за джаз, соул, фънк и световна музика в България – Jazz FM, издава албум на първата професионална българска джаз певица Лени Вълкова. По този начин тя става най-възрастният записващ артист в света, което е повод радиото да кандидатства за вписване в „Книгата за рекорди на Гинес“.

Албумът, продуциран от Jazz FM, ще проследи всички важни моменти от творческия ѝ път – специално написани за Лени песни от Йосиф Цанков, световни шлагери с нейни хумористични текстове, джаз версия на оперна ария и дори джаз стандарт с импровизации на Лени в  модерен клубен аранжимент на диджей Mr. Moon – Младен Димитров, водещ на предаването Jazztronica по Jazz FM. В записите участват едни от най-ярките имена на джаз сцената ни днес – Вили Стоянов (тромбон), Калин Жечев (пиано), Димитър Благоев (китара), Даниеле Феббо (бас) и Николай Данев (ударни). Автор на аранжиментите в албума на Лени е внукът на Йосиф Цанков – Вили Стоянов. Гост солист на първия албум на Лени Вълкова е тромпетистът Мишо Йосифов.

Албумът е естествено продължение на проекта на радиото „Джаз истории“, който цели да съхрани историята на българския джаз и да го популяризира в цялото му богатство. Към настоящия момент екипът зад проекта довършва финални корекции по записите, като подготвя и цялостната визия на албума. Албумът на Лени е нещо уникално в световен мащаб и дори предоставя неповторимата възможност на партньори да се включат в този проект, който ще остане в историята на България и българския джаз. Едновременно със създаването на памет за традицията, Jazz FM последователно развива облика си на радиостанция, която е ангажирана със съвремието и задава тенденции в музикалната среда. Затова албумът съдържа както вечните класики, така и модерно парче, отразяващо развитието на джаза днес в България.

Проектът на Jazz FM „Джаз истории“ има силна образователна насоченост и служи като оригинално свидетелство за малко познати години от развитието на българския джаз. В ефира и на сайта на Jazz FM феновете могат за първи път да чуят неиздавани записи – завършени песни или работни откъси, които до момента не са били публично достояние, както и да видят непубликувани снимки от личните колекции на музикантите. За нашите партньори, желаещи да се присъединят към албума на Лени, радиото ще осигури специални позиции на обложката на албума, в поредица от интервюта и с кратко послание към почитателите на качествената музика вътре в самия албум, редом до изпълненията на Кралицата на българския джаз.

За повече информация относно проекта, моля, свържете се с екипа на отдел Продажби.

Контакти:

bTV Radio Group
Отдел “Продажби”
София 1463
пл. България, 1
НДК, Административна сграда, ет. 11
Тел. (+359) 2 8039 090
e-mail: sales@btvradiogroup.bg