Jazz FM радио бележи 20 години в ефир със специален концерт

Единственото радио за джаз в България отпразнува юбилея си с концерт на живо в студиото с някои от най-обичаните български джаз артисти

Реклама

На 17-ти септември 2021 г. Jazz FM радио отбеляза 20 години в ефира на България. Единственото радио за джаз в страната отпразнува юбилея си с мащабен концерт, който се състоя в студиото на радиото.

За първи път в историята си Jazz FM превърна студиото си в музикална сцена, която часове наред предаваше пряко специална програма с участието на едно от най-обичаните български джаз артисти. В рамките на тричасово празнично предаване слушателите се срещнаха с Михаил Йосифов, Стоян Янкулов - Стунджи, Вили Стоянов, Деси Андонова, Димитър Льолев, Мими Николова, Венци Благоев, Тодор Бакърджиев, Димитър Благоев, Владислав Мирчев.

Водещи на празничното предаване бяха Светослав Николов и Таня Иванова, а от Пловдив ще се включат и колегите музиканти от Jаzz FM – Мирослава Кацарова и Младен Димитров. В репертоара за рождения ден бяха изпълнени внимателно подбрани джаз, блус и фънк класики, които отразяват стиловия характер на Jazz FM.

Преди да засвирят в ефир специалните гости заставаха зад микрофона, за да споделят своята история с джаза и впечатленията си за динамиката на развитието на жанра у нас. След интервютата радиото предаваше чрез лайвстрийм музикалните сесии във Facebook страницата на Jazz FM.

През изминалите 20 години Jazz FM посвети работата си в служба на ценителите на джаза – музиканти и публика. През цялото това време радиото следва своята мисия – да съхранява и популяризира достиженията на жанра, като специален акцент винаги е било изкуството на българските творци. За да направи още по-близка връзката им с аудиторията, радиото даде начало на поредица от нови инициативи, като ефирните и онлайн проекти „Джаз истории“, „За албумите от техните създатели“, „Джаз емоции“, „Филми за джаза“, „Не е само спомен“. Значима крачка в тази посока радиото направи и чрез създаването на първия албум на първата българска джаз певица – Лени Вълкова.

През годините  Jazz FM е организатор на много концерти и редовно среща аудиторията си с ярки имена от страната и от света. С музика на живо радиото започва своя път, така отпразнува и резултатите до момента. И ако стартът е отбелязан в Зала 1 на НДК, сега събитието бе в ефира на радиото, дал толкова много радост на екипа и на цялата джаз общност.

Музиката е един от най-обединяващите елементи, които хората споделят като своя страст, потребност и ефективен начин за развлечение. Концертът пък е събитието, което традиционно събира хора с различна история и еднакви интереси - а именно хубавата музика. И докато изминалата година наложи пауза в тяхното провеждане, то тази година ситуацията е съвсем различна, и хората са все по-зажадняли за  музикални събития.

Всеки бранд може да се възползва от възможността да се обвърже с  организацията на концерт в радио групата на bTV Media Group, подсилвайки корпоративната си роля, използвайки обединяващата сила на създаденото добро музикално настроение. Екипът на отдел Радио продажби е на разположение да комуникира всички възможности за асоциация с разнообразните жанрове в радио ефира.