Jazz FM започва представянето на най-значимите творци в регионите на България в кампанията „Джаз в цялата страна“

Радиото обявява кастинг за джаз музиканти, който ще завърши с концерти на живо и с представяне на финалистите в радиоефира и онлайн

Реклама

Jazz FM радио започна нова инициатива – „Джаз в цялата страна“, с която цели да открие, подкрепи и представи най-ярките джаз музиканти на България. Кампанията планира да обиколи цялата страна, като тази година търсенето започва от Североизточна България и областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище. Кампанията ще завърши с концерти на живо и с представяне на финалистите в радиоефира и онлайн.

От 5 май радиото обяви кастинг, в който всеки желаещ трябва да изпрати снимки, кратко описание на изпълнителя/групата и аудио- или видеозапис на авторско изпълнение на мейл studio@jazzfm.bg до 17 ч. на 19 май 2022 година.

Финалистите, селектирани в тазгодишното издание, ще имат възможност да участват в концерти на живо, които ще се състоят на 9 и 10 юни в гр. Варна. В рамките на концертната програма от 18 до 21 ч. ще се проведат индивидуални концерти на участниците, както и интервюта с джаз изпълнителите на място пред публика и на живо по Jazz FM. Водещи на събитието ще са Светослав Николов и Таня Иванова – водеща на предаването „Следобедни импровизации“. Те са подготвили динамична програма, която ще представи в дълбочина музикантите както в радиоефира, така и чрез директен стрийминг онлайн във Facebook страницата на радиото.

Амбицията на инициативата „Джаз в цялата страна“ е да се провежда ежегодно, като всяка година Jazz FM ще избира по един град – домакин, в който музиканти от няколко области в страната ще имат възможност да се представят. През следващите години радиото ще има за цел да обиколи и останалите региони от България, като постепенно разкрива за по-широката аудитория възможно най-богата палитра от джаз музиканти.

ПОСЛЕДНИ

Реклама