Колоритни участници с най-различни професии в „Ястие на годината“

Първият изцяло български кулинарен формат започва скоро по Soul&PepperTV

Реклама

За първи път в ефира започва оригинален български кулинарен формат, който е за авторска интерпретация на рецепта. Предаването е вълнуваща телевизионна битка, в която професионални и любители кулинари показват завидни готварски умения и се борят за приза „Ястие на годината“.

Юрист, зъболекарка, служител в чейндж бюро и професионални готвачи с дългогодишна практика по целия свят са част от одобрените кандидати, които се впускат в кулинарна битка. Участниците са на различна възраст и от различни кътчета на страната. А общото между тях е, че обожават да готвят.

Избраните участници се борят в 5 различни категории, но само един от тях ще грабне приза „Ястие на годината“. Ястието, което спечели, може ексклузивно да бъде включено в менюто на звезден ресторант. А победителят ще има възможността да реализира собствено предаване в ефира на Soul&PepperTV, да стане главен готвач в първокласен ресторант и да получи още награди.

Ястието на всеки кандидат трябва да отговаря на следните изисквания:

-           да е по авторска интерпретация на рецепта;

-           да попада в една от петте основни категории;

-           да се използват максимум две техники в приготвянето;

-           да бъде включен поне един автентичен български продукт в рецептата;

-           времето за приготвяне да е до 2 часа;

-           да е толкова вкусно, че да е достойно за ЯСТИЕ НА ГОДИНАТА.

Избраните кандидати показват уменията си, като приготвят по една авторска рецепта. Предложенията им включват впечатляващи съчетания с морски дарове, меса, зеленчуци, интересни билки и нетрадиционни десерти. Някои от участниците обикалят еко ферми, мандри и био градини, за да избират най-качествените продукти за своите рецепти. Чиниите им са цветни, разнообразни и изпипани до последния детайл. Зрителите ще видят страхотните предложения на хора, които са приготвяли ястия лично за президенти и царски особи. Ще видят и кандидати, които готвят на луксозни яхти в открито море и  задоволяват вкусовете на популярни личности по време на техните ваканции.

Риалити форматът се снима в Розовата долина. За декор на предаването е избрана средновековната атмосфера на хотел и винарна Шато Копса. Участниците ще готвят под дизайнерски кристални полилеи, сред антични декорации и мебели от масивен дъб, зелен и черен мрамор чак от Зимбабве. За презентациите и специалитетите участниците ще могат да използват превъзходни, ароматни и пивки вина директно от избата на фамилия Минкови.

Обичаният от поколения българи Камен Воденичаров е водещ на кулинарното състезание. А професионално жури избира и оценява кандидатите.

Вижте подробности и се запишете за кастинг на Търсим теб: Запиши се за кастинг за "Ястие на годината" (soulandpepper.tv)