Популярен български диджей от Бали с музикален сет по Jazz FM

Радиото отбелязва международния ден на джаза с гостуването на Мартин Денев, който заема първа позиция в класация на Track Source

Реклама

Един от най-популярните диджеи в Бали – Мартин Денев, се включи със собствена плейлиста в предаването Jazztronica по Jazz FM на 1 май. Специално за международния ден на джаза радиото покани известния диджей и изготви специална програма, която открои значимостта на тази музика, нейните послания за любов и промяна към добро. Участието на Мартин бе в предаването за модерен клубен джаз, водено от добре познатия и талантлив DJ Mr. Moon. Към момента с новия си миниалбум EP„Perfectly Enough“ гост водещият диджей заема първа позиция в класацията за Deep House на Track Source – една от най-уважаваните музикални платформи за сваляне, качване и стриймване на музика в цял свят.

Мартин Денев е отраснал Пловдив, но завършва Музикалната консерватория в Ротердам с джаз пиано, а също така и музикалния колеж „Бъркли“ в Бостън. След това учи латино пиано в Куба и дълги години живее в Нидерландия, преди да отиде в Бали. В Индонезия той свири, диджейства и издава музика за лейбъли в Англия, Германия, Австралия и Индонезия. Наскоро той издаде новия си миниалбум „Perfectly Enough“ към лейбъл в Англия. От две седмици той е в класациите, като едното от парчетата е на първа позиция в Track Source за Deep House и на 12-а позиция за Soulful House и продължава да се качва. Класацията се базира на слушателския интерес – кликвания, стриймвания и сваляния.

„Track Source е една от най-уважаваните музикални платформи…По нея си сверяват часовниците диджеи, музиканти, музикални продуценти, организатори на фестивали, радиоводещи от цял свят… Това за мен е голям успех, при условие, че съм издаван от малък лейбъл, не съм от големите три“, сподели Мартин в интервю за Jazz FM с водещия на сутрешното шоу „Джаз ден“ Светослав Николов.

Цялото интервю на Светослав Николов с Мартин Денев можете да чуете ТУК. На уебсайта http://www.jazzfm.bg/също можете да намерите и подробна статия за това как международният опит разширява хоризонтите на твореца, защо красотата превъзхожда истината и какво можем да научим от актуалната ситуация на социална изолация, според Мартин.

Контакти:

bTV Radio Group
Отдел “Продажби”
София 1463
пл. България, 1
НДК, Административна сграда, ет. 11
Тел. (+359) 2 8039 090
e-mail: sales@btvradiogroup.bg