Поредица от отличия за bTV Media Group през 2018 година

Медиата с най-високо доверие в България изпрати поредна успешна година

Реклама

Журналистите на bTV Media Group изпратиха 2018 година с поредица от награди за високия си професионализъм и отдаденост на своята работа.

Петър Бакърджиев е тазгодишният носител на най-престижната наградата за спортна журналистика „Братя Ексерови”. Репортерът и водещ на спортните емисии на bTV получи статуетката „Златна секира” и посвети наградата в памет на дългогодишния декан на Факултета по журналистика и масови комуникации към СУ проф. д-р Веселин Димитров.

В края на 2018 за поредна година бяха раздадени и престижните награди от медийния конкурс „Светове и цветове“, три от които бяха присъдени на журналисти на bTV Media Group. Десислава Стоянова прие специалната награда за „Преди обед“ за журналистически принос към темата за опазване на околната среда, а Мирослава Кацарова от Jazz FM спечели наградата „Светлана Плашокова” в категория „Радио”. Награден бе и Светослав Иванов, водещ на „120 минути“, в категория „Телевизия“ за цялостен обществен отзвук от изданията на предаването.

За втора поредна година репортерът на bTV Новините Кристина Газиева е носител на голямата награда от конкурс, посветен на борбата с Хепатит С. Отличието е заради обективно отразяване на проблемите на болните.

Целият екип на bTV Новините бе отличен от Българската търговско-промишлена палата за „Медия на годината“ за обективно представяне на актуалните икономически теми. Водещата на новините и емблематичната потребителска рубрика „Чети етикета“ Биляна Гавазова прие отличието на 25-ите Годишни награди на палатата за постижения в икономиката.

Репортерът на bTV Новините Десислава Ризова и операторът Иван Филчев бяха отличени с награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“ за работата си в името на гражданите. Десислава Ризова получи приза в категория „Телевизия“ за материала си „Избори по селски“, а „Избори по руски“, на който тя е съавтор, донесе награда на Иван Филчев в категория „Снимащ журналист“.

Цялата редакция на bTV Новините бе отличена през декември за насърчаване на четенето и принос към повишения интерес на софиянци към богатите книжни и дигитални ресурси на Столичната библиотека, както и за утвърждаване на културните приоритети на столицата. В същия ден Виктория Петрова, Антон Хекимян и Светослав Иванов, Теодора Енчева и Венелин Петков бяха отличени за своята висока езикова култура на годишните награди за български език на Центъра за анализ на политическата и журналистическата реч към СУ „Св. Климент Охридски”.

Един от най-изявените журналисти в ресор здравеопазване и социални теми у нас Мария Ванкова получи признанието на своите колеги от екипа на bTV Новините за професионализма си през 2018 година на традиционните награди „Репортер на годината“. За кореспондент на годината за втори пореден път bTV отличи Маргарита Стефанова от Врацa. Заслуга за своята работа като оператор през 2018 получи Любен Кацаров, а продуцент на годината стана Веселина Петракиева. Монтажист на годината на bTV за втора поредна година е Калояна Климентова.

Водещата, която променя съдби в социалния проект на bTV „Бригада Нов дом” – Мария Силвестър, спечели наградата „Жена на годината” в категория „Телевизия” в 13-ото издание на конкурса. Предаването беше отличено и със специалната награда "Телевизионен проект със социална насоченост" на годишните награди на b2b Media.

bTV Media Group е носител и на наградата „Зелена медиа“ за 2018 година заради осмото и най-успешно досега издание на инициативата „Да изчистим България заедно“.

Контакти:

bTV Media Group
Отдел “Продажби”
София 1463
пл. България, 1
НДК, Административна сграда, ет. 11
Тел. (+359) 2 9176 800
Тел. (+359) 2 9156 564
Факс: (+359) 2 9176 886
e-mail: [email protected]