Радио N-JOY с поредица от музикални видеоклипове в подкрепа на младите таланти

Най-голямата музикална радиоверига в страната* засне поредица от клипове в подкрепа на каузата за възстановяването на Националния студентски дом

Реклама

Радио N-JOY пусна поредица от музикални клипове с участието на 12-те финалисти от „Гласът на България“ на фона на полу-разрушените зали, част от Националния студентски дом. Видеоклиповете са част от радиорубриката „Пей, сърце“ и целят да насочат общественото внимание към кампанията за възстановяването на опожарените сцени на дома и за възобновяването на творческата дейност там. 

Националният студентски дом е построен през 1933 г., а от 1997г. е архитектурен паметник на културата от местно значение. Години наред мястото е било своеобразна платформа за изява на студенти и млади таланти, и за развитието на творчеството им чрез различни видове изкуство., Преди 18 години пожар унищожава част от сградата му и до ден днешен залите и изпепелените сцени тънат в забрава и стоят неизползваеми.

Музикалните видеоклиповете, заснети от радио N-JOY, част от bTV Media Group, са още една стъпка в затвърждаване позицията на групата като социално ангажирана медия. Проектът поставя две каузи в своя фокус. Той повишава информираността за състоянието на емблематичната сграда на Студентския дом и дава възможността на млади таланти да покажат потенциала си чрез ефира и платформите на най-голямата музикална радиоверига в страната.

Пространствата на Националния студентски дом станаха сцената, на които 12-те финалисти от телевизионния формат изпълниха емблематични хитове на своите треньори. Повече информация за видео клиповете на отборите на Михаела Филева, Иван Лечев, Графа и Камелия, както и самите видео клипове, можете да видите ТУК.

Земята, на която е построен Националният студентски дом, е дарена на студентите от цар Борис III и мястото има огромно символично значение. В него първите си стъпки и изпълнения са направили артисти като: оперния певец Никола Гюзелев, драматурга и режисьор Любен Гройс, актьора и композитор Стефан Вълдобрев, китариста и цигулар Иван Лечев, театралния и кино актьор Мариус Kуркински, поп певицата Кичка Бодурова и още много други. Години наред мястото е било своеобразна платформа за изява на студенти и млади таланти, както и  за развитието на творчеството им чрез различни видове изкуства. 

*По данни на пипълметричната агенция ГАРБ, за месец март 2019г., за радио N-JOY категория 15-69 годишни

Контакти:

bTV Radio Group
Отдел “Продажби”
София 1463
пл. България, 1
НДК, Административна сграда, ет. 11
Тел. (+359) 2 8039 090
e-mail: sales@btvradiogroup.bg