Удари финалната клапа на „Фамилията” по bTV

Големият финал на хитовата криминална драма престои съвсем скоро

Реклама

Близо 2 години на снимачната площадка,  2145 снимачни часа, 1800 заснети сцени, 3120 часа монтаж – това е само част от статистиката в края на продукцията на хитовата криминална драма „Фамилията”.

Екип от над 100 души и приблизително 375 актьори в главни, епизодични роли и статисти създадоха 33 часа екранен продукт. Един от ключовите персонажи за развръзката на „Фамилията” бе поверен на сина на режисьора Димитър Гочев – Радослав, който в същото време беше и главен оператор на голяма част от поредицата.

В сериала са заснети реални сирийски бежанци, възрастни хора, настанени в старчески дом и утвърдени лица от българската музикална сцена като Ирина Флорин и Васил Петров.

В трите сезона на „Фамилията” участие взеха и специално обучени за филмовата индустрия животни, сред които тарантула, сокол, две персийски котки, три полицейски кучета и лемур.

Като реквизит са използвани десетки снимки от личните архиви на Стефан Данаилов, Ваня Цветкова и Радо Гочев, античните джобни часовници на Антоний Аргиров. Фризьорите и гримьорите на продукцията направиха над 500 прически и макиажи, а стилистите подбраха повече от 600 сета дрехи и обувки. За да се пресъздаде напрегнатите екшън сцени, екипът използва десетки литри реквизитна кръв и стотици халосни патрони.

„Фамилията” се снима в имението на българския оперен певец Николай Гяуров, Правителствена болница, офис сгради, старчески дом, полицейско управление, гробище, морга, сградата на софийска градска прокуратура, култови столични клубове и много други локации. Интересен е и фактът, че внукът на прочутия бас – Мартин Гяуров, няма нито една заснета сцена в къщата на дядо си.

Как минаха последните часове на снимачната площадка и с какво настроение актьорите се разделиха с героите си:

Какви зловещи тайни ще разкрие на финала Стефан Маркови и ще получат ли справедливото възмездие чудовищата, съсипали десетки съдби, зрителите ще разберат съвсем скоро по bTV.