Девина Василева – дъщерята на Васил Василев-Зуека – среща любовта на снимачната площадка на българския сериал „София вкъщи“

Реклама

Днес в „Преди обед“ гост на Сашо и Катето Евро бе Девина Василева, която стана от асистент-режисьорския стол, за да изгрее с роля в новия сериал на bTV „София вкъщи“. Тя израства в семейство на артисти. Майка ѝ е актрисата и режисьор Нина Димитрова, баща ѝ – Васил Василев-Зуека, а това предопределя пътя ѝ както към сцената, така и към малкия и големия екран.

 

Телевизионният дебют на Девина бе тази седмица в сериала „София вкъщи“, където тя се превъплъщава в ролята на Неда – непокорната дъщеря на суровата брокерка Камелия (Илияна Лазарова). Афектирана, че майка ѝ не я пуска на музикален фестивал в Румъния, тя решава да я злепостави пред колегите ѝ и умишлено се проваля на изпитите в училище, въпреки че е сред първенците на випуска.

В студиото на „Преди обед“ Девина сподели, че участието ѝ в новия български сериал на bTV съвсем не е било предвидено: „Снимахме „София вкъщи“ миналото лято, там започнах първата си работа като втори асистент-режисьор. Когато вече бяхме преполовили снимките, се оказа, че имаме проблем с намирането на актриса, която да изиграе Неда. Докато бяхме на среща за следващия блок, Кръстьо Ламбев – продуцентът на сериала, просто се обърна към мен и ме попита: „Искаш ли ти да си?“. Въпреки че първоначално го приема като шега, малко по-късно Девина получава имейл с репликите на Неда и решава да се предизвика. За целта първо си боядисва косата.

„С Неда си приличаме по това, че и двете нямаме цедка. Може би малко повече премислям нещата, за разлика от нея. Тя просто скача и не мисли за последствията“, сподели Девина пред Сашо и Катето Евро в студиото на „Преди обед“.

Младата режисьорка бе изненадана със специално включване от Васил Василев-Зуека от Испания, който не спести похвалите си за телевизионния ѝ дебют: „Направо влетя в сериала, ако трябва да съм честен, бях много приятно изненадан. За мен Девина има много приятно присъствие – като актриса тя е много органична и камерата я обича. Искам да ѝ пожелая преди всичко да не се примирява със собствените си резултати, а да гони максимума“.

На снимачната площадка на „София вкъщи“ Девина среща и любовта в лицето на Мартин Кирилов, който е сет дресър на сериала. „Любовта на терен е много често срещано нещо, но да издържи толкова дълго – вече 11 месеца, е рядко явление. Всичко се случи по време на нощни снимки, озовахме се в една стая, започнахме да си говорим и от приказка на приказка… излязохме на среща“, издаде тя.

В студиото на „Преди обед“ стана ясно, че предстои да видим Девина и в американска продукция на „Дисни“, рамо до рамо с Лиъм Нийсън и Дейзи Ридли (Рей от поредицата „Междузвездни войни“). Филмовата лента се развива през 1930 г. и разказва за жена, преплувала Ламанша.

Цялото видео с гостуването на Девина Василева в студиото на „Преди обед“ гледайте от тук!

Последни

Реклама