Реклама

Талантливият Никола Парашкевов, който влиза в ролята на импулсивния брокер Никола Алексиев в сериала на bTV „София вкъщи“, открехна вратата към личния си свят в едно различно интервю. Пред Lifestyle.bg актьорът споделя любопитната история около кастинга за ролята, приликите между него и игралния му адаш, както и как Мариус Куркински е повлиял на решението му да стане актьор още като бил дете.

Лесно ли се влиза в ролята на брокер?

На първо място ми беше интересно, което със сигурност помогна. Когато разбрах, че съм избран, се свързах с мои приятели от бранша, за да разбера, какво стои зад фасадата – оказа се много динамична среда и това ми хареса. Това си е вид търговия с всичките й тънкости и цялата психология. Нещо, с което никога не съм се занимавал досега. Но ролята по сценарий веднага си ме качи едно стъпало нагоре - оперативен директор на брокерска фирма, което си е доооста голяма лъжица, особено за Алексиев. 

Ако сериалът има втори сезон, какво бихте искали да се случи с героя ви в него?

О, много неща. Иска ми се да има още сцени, в които Алексиев води преговори и сключва сделки. А по-нататък би ми било интересно да видя как той намира себе си и уляга. Но това след време, защото има какво още да вземе от "бързия живот".

Лесно ли се работи с Иван Тодоров и Владинелла Кацарска?

От Влади бях много приятно изненадан, въпреки че е завършила наскоро и няма кой знае колко натрупан опит. Отнасяше се много професионално. Винаги идваше с перфектно научен текст, много точно разчетени сцени, а чуеше ли "екшън", се ококорваха едни големи, очакващи очи.

Иван пък е доста опитен. Учудих се, колко добре изгради образа си на обран, леко сух директор на брокерска фирма, имайки предвид, че зад кадър не му спираше устата. С него сме доста различни, но това много помогна за химията по време на снимките. Партньорството и с двамата ми беше много ценно.

Цялото интервю с Никола Парашкевов прочетете тук.

Последни

Реклама