Христо Пъдев: Вече хванах персонажа си в "Татковци" и дано да е за добро позицията ми

Реклама

Христо Пъдев е роден в София, но отраства в Павел баня. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. д-р Атанас Атанасов. Веднага след това – през 2011г., става част от трупата на Драматичен театър Пловдив, където участва в редица постановки. Христо Пъдев трупа опит и пред камера с ролите си в редица филмови, телевизионни и късометражни проекти.

За пътят си към голямата сцена, за живота с две сестри и за ролята на баща в живота и в сериала „Татковци“ разказва актьорът пред Cultinterview. Предлагаме ви част от него, а целият материал можете да прочетете тук.

На пресконференцията за представяне на сериала “Татковци”, излъчващ се по bTV, Евтим Милошев каза, че изпращайки част от снимките на каста към хората, създали сериала в чужбина, са те определили като актьор с международно излъчване. И сега?

Аз съм от Павел баня и това беше странно за мен, по някакъв начин – радващо. Вярно, че съм рижав и много хора твърдят, че съм за ирландски продукции, ама ги няма. Като си пусна брадата, особено лятно време, изглеждам още по-рижав. Такъв съм си. Това лято не се видя, защото не ходих на море, за първи път в живота си. Цвети се шегува с мен, че аз поне съм ходил на язовир. Снимахме два дни там, бяхме на къмпинг с децата. Топнах ли се във вода, топнах се. Край. Вярно е, че е язовир, а не море, ама все пак.

В България тези дългосрочни проекти леко са ми плашещи, защото ние, актьорите, обичаме разнообразието. Да влезеш и 5 години да играеш едно и също… Тези 140 серии ще ги заснемем за 1 година, но може да има продължение.

Ще вкарат допълнителни татковци.

Може.

Гледал ли си версиите от другите държави?

Не, защото нямам нужда да го правя, за да не ми повлияят. Вече хванах персонажа и дано да е за добро позицията ми.

“Татковци” и участието ти там ще вкара ли публика в театъра?

Надявам се. Обикновено така се случва с успешните телевизионни проекти. Би било радващо, ако сериалът акумулира внимание, защото преди всичко съм си театрален актьор в трупата на “Зад канала”. Когато преди десетина година сериалите започнаха да навлизат активно, беше много осезаемо – появиш се някъде и това носи позитиви и публика. Вече хората са сравнително задоволени, а и сериалите станаха повече.